• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

 

Herken je dat? Je ziet dat je kind worstelt met het stellen van een vraag in een andere omgeving dan thuis, of hij/ zij vindt het lastig om de eigen mening te geven. Misschien heeft jullie kind last van spanningen en slaapt hij/zij slecht doordat er negatieve gedachten in zijn/haar hoofd zitten (‘Ik kan dit niet, het gaat mij toch niet lukken, ik ben niet goed genoeg’).  Dit zijn allemaal tekenen van het gebrek aan zelfvertrouwen.

 

Als ouder willen we het beste voor onze kinderen en willen we graag helpen bij dit soort situaties. Hoe kunnen we dat het beste doen? Hoe herken je situaties en welk voorbeeld geven we onze kinderen zelf?

 

Verschillende onderwerpen rondom zelfvertrouwen

De cursus is opgebouwd uit een aantal onderwerpen die allemaal te maken hebben met het zelfvertrouwen van je kind. Onderwerpen als faalangst, sociale vaardigheden, mindset en verschillende emoties worden behandeld. Je krijgt als ouder veel tips en tricks om je kind op weg te helpen. Bovendien is deze specifieke cursus bedoeld om samen met je kind te kijken met aparte, begrijpelijke video’s voor je zoon of dochter. Daarbij is er een mooi werkboek dat ondersteunend is voor de cursus. Zo halen jullie het maximale uit deze online cursus van Praktijk Kik. De cursus is geschikt vanaf ongeveer 8 jaar oud (vanaf groep 4).

 

De inhoud van de online cursus

De ruim 3,5 uur aan video zorgt ervoor dat je echt in staat bent om je kind verder te helpen. Je kunt de video’s zo vaak terugkijken als je wilt en je kunt vragen stellen onder de video’s. Ik wens je veel succes en plezier bij het volgen van deze cursus.

Over de instructeur

Profielfoto

Marie Jose van Bokhoven

Hallo, ik ben Marie-Jose van Bokhoven en als ouder willen we maar een paar dingen voor onze kinderen; gezondheid en gelukkig zijn staat daarbij vaak bovenaan. Het zijn niet de rijke, knappe of de slimste kinderen die het meest gelukkig zijn. Het zijn de sociaal vaardige kinderen.

Daar ligt mijn passie als gedragsspecialist: ervoor zorgen dat de kinderen de juiste sociale vaardigheden in huis hebben. Als kinderen goed in hun vel zitten, in hun eigen kracht staan, dan presteren ze op vele gebieden van het leven een stuk beter!

Wat ik het liefste zou zien, is dat alle kinderen gelukkig zijn en worden. Gelukkig zijn hangt van een aantal zaken af. Kinderen moeten het gevoel hebben dat er van ze gehouden wordt, dat ze voelen dat ze een eigen leven op mogen bouwen, ze initiatieven mogen nemen en ze belangrijk zijn in het leven van anderen.

Praktijk Kik uit Oldenzaal speelt in op deze pijlers voor geluk.

Bekijk meer cursussen van Marie Jose van Bokhoven →

Cursusoverzicht

Inleiding
Inleiding Cursus 00:05:00
Uitleg van de cursus voor het kind 00:02:00
Uitleg werkboekje voor het kind 00:05:00
Instructie voor deze cursus 00:02:00
Zelfvertrouwen
Definitie zelfvertrouwen Gratis 00:04:00
Opvoeden naar competentie 00:03:00
Eigen angsten onder controle 00:04:00
Positief stimuleren 00:02:00
Het brein van het kind activeren 00:02:00
Samenvatting zelfvertrouwen 00:02:00
Inleiding zelfvertrouwen (Voor het kind) 00:04:00
Werkboekje zelfvertrouwen (Voor het kind) 00:04:00
Emoties
Emoties vs gevoelens 00:03:00
Basisemoties 00:02:00
Herkennen van emoties 00:03:00
Erkennen van emoties 00:05:00
Bij de situatie zijn 00:01:00
Eigen emoties reguleren 00:04:00
Een gesprek voeren met je kind 00:05:00
Samenvatting emoties 00:02:00
Uitleg emoties (Voor het kind) 00:05:00
Werkboekje emoties (Voor het kind) 00:07:00
Faalangst
Wat is faalangst 00:05:00
Faalangst herkennen 00:04:00
Sociale, cognitieve & motorische faalangst 00:04:00
Helpen bij faalangst 00:07:00
Samenvatting faalangst 00:03:00
Uitleg faalangst (voor het kind) 00:05:00
Werkboekje faalangst (voor het kind) 00:06:00
Mindset
Mindset 00:02:00
Vaste mindset 00:03:00
Groei mindset 00:02:00
Leerkuil 00:04:00
Waar heb ik wel of geen invloed op? 00:02:00
Samenvatting mindset 00:02:00
Uitleg mindset (Voor het kind) 00:04:00
Werkboekje mindset (voor het kind) 00:04:00
Sociale vaardigheden
Wat zijn sociale vaardigheden? 00:03:00
Intrinsieke en extrinsieke motivatie 00:03:00
Sociale vaardigheid: praatje maken 00:04:00
Sociale vaardigheid: mening geven 00:04:00
Sociale vaardigheid: lichaamstaal 00:02:00
Bekrachtigen van gedrag 00:02:00
Samenvatting sociale vaardigheden 00:03:00
Uitleg sociale vaardigheden (voor het kind) 00:03:00
Werkboekje sociale vaardigheden (Voor het kind) 00:07:00
Sterke kanten en kwaliteiten
Optimisme 00:04:00
Positieve psychologie 00:02:00
Plustaal 00:03:00
Kwaliteitenspel 00:05:00
Samenvatting sterke kanten en kwaliteiten 00:02:00
Uitleg sterke kanten en kwaliteiten (voor het kind) 00:04:00
Werkboekje sterke kanten en kwaliteiten (voor het kind) 00:05:00
Samenvatting
Samenvatting cursus zelfvertrouwen vergroten 00:06:00
Afsluiting cursus (voor het kind) 00:06:00
Bonus video: Stevig staan 00:03:00

Reviews

5

5
4 beoordelingen
  • 5 Sterren4
  • 4 Sterren0
  • 3 Sterren0
  • 2 Sterren0
  • 1 Sterren0
  1. Blij kind in huis

    5

    Wij zijn zo blij dat onze zoon van 7 jaar deze cursus heeft gevolgd! We twijfelden over zijn leeftijd, maar de filmpjes zijn zo opgenomen ze ook echt geschikt zijn voor deze leeftijd. De opdrachten in het werkboek hebben we wel samengedaan, hij gaf de antwoorden en meestal schreven wij die dan op. Hij gaat met meer plezier naar school en naar de voetbal, hij zegt dan: ‘Mama, ik denk aan Kik, ik kan dit.’ De filmpjes voor ouders zijn ook verhelderend, soms best confronterend, omdat Marie-José je ook laat kijken naar je eigen handelen en gedrag. Met duidelijke, praktische tips/theorie en wat humor tussendoor is het leuk om deze filmpjes te volgen. Benieuwd of er nog meer cursussen gaan komen! Hier zit een hele trots en blije mama en ik raad deze cursus echt iedereen aan.

  2. Geweldig! Een dikke aanrader.

    5

    Wat een geweldige cursus! Hoewel we van tevoren niet wisten of de cursus geschikt zou zijn voor onze zoon van 6 jaar, wilden we de sprong toch wagen. Baat het niet, dan schaad het ook niet. Maar dat het zo positief zou uitpakken, dat hadden we nooit durven dromen! De cursus heeft hemzelf en ons, als ouders, een beeld gegeven waar hij tegenaan loopt. Dat hij moeite had met zijn zelfvertrouwen, dat wisten wij als ouders, maar dat het zo ernstig was… dat hadden we niet verwacht. Nu kruipt hij volledig uit zijn schulp, hij durft veel meer, slaapt beter, hij voelt zich sterker en weet dat hij er mag zijn zoals hij is. Onze zoon heeft meer plezier met spelen, maar ook met sporten, hij voelt zich niet lang minder dan anderen en durft zelfs te zeggen dat het goed gaat.
    Zelf geeft hij aan veel hulp te hebben van Kik. Kik helpt hem door de spannende momenten heen. Zoals hij zelf zegt: “Kik zegt dan in mijn hoofd; “Je kan het!” De cursus heeft hem geleerd om niet op te geven, door te zetten, maar ook dat hij mag zijn zoals hij is. Ook van andere mensen krijgen wij terug dat onze zoon meer zelfvertrouwen heeft en veel meer durft.
    Daarnaast biedt de cursus een mooi inzicht in je eigen gedrag en opvoeding. Er komen verscheidene onderwerpen voorbij waarbij je als ouder kijkt naar je eigen handelen en waarbij je ook praktische tips krijgt, waar je direct mee aan het werk kunt. Tevens vond ik het erg prettig dat de filmpjes niet zo lang duren. Je kunt dus een filmpje kijken als je maar ‘even’ de tijd hebt of ‘even’ terugkijken wanneer je de informatie nogmaals tot je wilt nemen.

    Kinderen van deze leeftijd zullen her en der wat hulp nodig hebben van hun ouders. Oudere kinderen zullen meer zelf kunnen, maar ook voor ouders die kampen met problemen met hun zelfvertrouwen… doe eens met je kind mee en zie wat het voor jou kan doen!

    Marie-José heeft een prachtige en zeer krachtige cursus neergezet waar zowel kinderen als ouders veel van kunnen opsteken. Zeker een aanrader!!

  3. 5 sterren zeker waard!

    5

    De dochter van een vriendin heeft een KiK training op school gevolgd. Deze training heeft haar onwijs goed geholpen en ze was ook heel enthousiast over de manier van lesgeven van Marie-José, dit is de reden voor ons geweest om deze cursus aan te schaffen.

    Onze dochter heeft een laag zelfbeeld, ze denkt altijd dat ze iets niet kan, hierdoor gaat ze vaak nieuwe dingen uit de weg. Van de cursus heb ik geleerd dat ik zelf niet alle obstakels voor haar op moet lossen, maar dat ze zelf door de leerkuil moet (wat een eye-opener was dit voor mij …) Ook onze dochter is enthousiast over hoe Marie-José uitleg geeft in de filmpjes, vol energie met duidelijke voorbeelden.

    Ik ga deze cursus echt aanraden bij anderen, want het heeft mijzelf, mijn man en onze dochter zeer goed gedaan!
    Bedankt Marie-José!

  4. Super!

    5

    Wij zijn zo blij dat onze zoon deze cursus heeft gevolgd. Hij kende Marie-José via een KiK training en gaf aan dat hij deze cursus graag zou willen volgen. Wij hebben thuis geen printer, na een mailtje richting Marie-José hadden we 2 dagen later al een werkboekje in huis, echt heel er fijn. Wij raden deze cursus echt aan, onze zoon durft weer uitdagingen aan te gaan en als een uitdaging niet lukt, dan zegt hij: ‘Het is mij nog niet gelukt, ik probeer het later gewoon nog een keer’. Het lukt ons ook om hem te beter te begeleiden en onze eigen emoties beter onder controle te houden.

top
© 2024 Praktijk-Kik - Powered by Maatos